mandag 29. oktober 2007

Hallois godtfolk!

Har helgen vært bra? For det har nemlig min vært!!! Ha ha... Som nevnt tidligere var vi og besøkte læreren vår på torsdag, på en lodge rett utenfor byen. Virkelig luksus! Nydelig svømmebasseng, romslige små hytter og 4 retter på kvelden. Vi fikk mye god veiledning av lærer Kari, og døste ved svømmebassenget det meste av dagen. Kvelden kom og vi kledde oss i finstasen og langet innpå 4-retters bestående av: soppsuppe (made from scratch), nydelig salat med hjemmelaget vinagrette og pinjekjerner, nydelig grillmat med maiskolber og hjemmelaget creme bruleé med jordbær. Kaffe og cognac fulgte også med, samt vin, øl og mineralvann. Virkelig nydelig... Etter harde uker på sykehus var det godt med litt avkobling og oppvarting! Det ble en meget sen kveld, vi satt oppe til rundt kl 04 og hadde det særs hyggelig!


Fredagskvelden gikk med til jobbing med ambulansen, hele natta. Virkelig spennende! Vi kjørte med Mario og Speedy, og hadde en busy natt for å si det sånn! Første utrykning var bare en transfer fra Windhoek MediClinic til Central State Hospital, så det var lite drama. Andre utrykning var desto verre, et "assault" der en fyr var bitt i hodet av en annen og lå i en haug på fortauet ute av stand til å gjøre rede for seg. Full behandling med bandasjering og intravenøst og i full fart til akuttmottaket på Katutura.
Deretter fikk vi melding om en mann som lå hjemme med magekramper og som nesten var bevisstløs. Vi fikk bært han inn i ambulansen og kjørt han til sykehuset. Det morsomste med denne karen var at han faket hele greia, så når vi kom til akutten noe senere med en annen pasient, så vi fyren med magekrampene rive av seg veneflonen, vderetter viste han fingeren til oss og marsjerte ut av mottaket. Herre min hatt! Vi fikk melding om en dame som hadde fått gjennomgå av kjæresten sin med et strykejern!, og som hadde det virkelig dårlig. Håper den kjæresten får seg en smell for å si det sånn! Deretter var det en drita full mann (nå skal det sies at alle pasientene var drita fulle) som hadde gått inn rett inn i en bil og fått noen mindre skader. Bilen kræsja altså ikke i han, HAN kræsja i bilen! Mye action med andre ord. Og det morsomme er at gutta våre (studentene altså) jobba på akutten (casualty) denne natta så vi traff jo på dem hver gang vi var innom og fikk utvekslet historier, tatt en røyk etc. Og Speedy og Mario er fantastiske karer som setter sirenene på full guffe samtidig som de hever volumet på musikken slik at musikken overdøver sirenene... Høyt volum med andre ord. Megalættis!! Rundt kl 4, var vi kvalme av utmattelse og fikk skyss med ambulansen hjem!




Lørdagen gikk med til grillfest i Khomasdal i regi av veileder Kari, med en haug vidunderlige barn fra slumen.. Kjempemoro med mye lek og latter. Vi gikk tidlig for å få sovet noen timer før vi igjen gikk på nattevakt. Vi hadde blitt forespeilet en meget busy lørdagsnatt, men der tok de jammen feil! På 13 timer hadde vi 4! utrykninger. g det er MEGET sjelden! Eneste interessante var en fyr som hadde blitt banka av 7 andre og hadde flere hematomer samt 4 knivstikk i hodet. Det morsomme med han var at han først nektet å bli med til sykehuset selv om blodet rant og han nesten ikke klarte å gå. Da vi endelig fikk han til akutten, og sykepleier skulle begynne å barbere bort håret for å få renset og sydd sårene, ble han helt krakilsk, nektet plent og marsjerte ut av salen. Det måtte mye overtaling til og da han var på besvimelsens rand gikk han endelig med på å bli behandlet. Stakkars fyr! Han ble ihvertfall sydd sammen og plastret... Resten av natta gikk med til høylytt allsang og dansing på rommet til brannsjefen, samt filmvisning. Jeg så Rush Hour 3, og ble mildt sagt skuffa. Alle sammen gikk gjentatte ganger inn på kontrollrommet for å sjekke at ikke telefonen var ødelagt for vi kunne ikke tro at det var så stille en lørdagsnatt. Kl 3 fikk vi endelig en alarm, denne gangen en brannalarm. Alle gutta hylte og spratt opp og kastet seg ned stanga på ekte brannmannvis! Jeg og Hanne fikk sitte i Emergency Trailern, som er et monster av en lastebil og virkelig morsom å sitte på med. Til brannguttas store skuffelse var det bare et lite skur som brant, og vi vendte lutrygget tilbake til stasjonen. Vi fikk karret oss til 2 timers søvn, hele tiden med et øye åpent, i tilfelle alarmen skulle gå. Vi sto opp halv sju og lusket litt rundt, før vi fikk siste alarmen kl 7. Bilulykke, selvfølgelig uten noen skader. KJEDELIG! Vi vendte tilbake til stasjonen, og fikk sagt hadet til alle gutta. Det var litt trist, for makan til praksisuke har jeg aldri hatt! Kjempespennende, og gutta der er bare fantastiske!! Vi stupte i seng halv ni, helt utslitte...



Alltid moro med gutta i Fire Brigade!!



Anbefales på det sterkeste!















Gutta og meg, i en siste hilsen!! Hi hi hi

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nå er det vel snart på tide å slutte med flørtinga og begynne med jobbinga eller hva roomie?? Hehe!

Anonym sa...

jeg sa de liker light-skin ladies der, pass på! preschoolstudent